Solarul – pro sau contra acestuia?

Vremea frumoasa deja si-a intrat in drepturi si parca cel mai frumos se vede atunci cand este cald un trup bronzat. Dar, nu toata lumea reuseste sa ajunga pe plaja zilele acestea. Si atunci apare o solutie care este la indemana oricui: bronzarea la solar. Insa exista o serie de argumente pro si contra acestuia.

Avantaje
Chiar daca ai un program incarcat, cu doar cateva sedinte vei arata ca si cum ai fi stat pe plaja tot week-end-ul. In doar cateva sedinte, pilea si tenul vor avea culoarea dorita. O piele bronzata arata perfect, iar bronzul are rolul de a masca imperfectiunile epidermei, fie ca este vorba de vergeturi sau de celulita. De asemenea, expunerea la soare inseamna si producerea vitaminei D, iar o data cu expunerea la solar, tenul va produce o cantitate mai mare de vitamina.
Exista medici care sunt de parere ca expunerea la razele UV ale soalrului poate reduce probleme ale epidermei cum ar fi psoriazisul, acneea sau eczemele. Totusi, inainte este indicat sa faceti programare la solar doar dupa ce ati consultat medicul dermatolog. Daca veti merge la solar, corpul deja va fi bronzat inainte de a va expune la razele solare si in acest fel veti preveni arsurile solare.
Dar exista si o serie de dezavantaje pe care solarul le implica.
Medicii au constata de-a lungul anilor ca expunerea la solar dauneaza celulelor pielii . Insa acesta nu este singurul dezavantaj. O data cu expunerea la soral, vor aparea sau se vor accentua mai mult ridurile, petele pigmetare si se va constata o schimbare in textura si consistenta pielii care va fi mai uscata. De asemenea, exista studii si date care dovedesc ca persoane care s-au expus la solar au avut afectiuni ale pielii, chiar si cancer.
Este foarte important sa va documentati inainte de a merge la solar si, in cazul in care va veti decide sa apelati la acest tip de bronzare artificiala, sa stati in fiecare zi progresiv si sa optati pentru saloane cu aparatura de ultima ora.