Secretele unui masaj reusit

Cum ar fi sa puteti beneficia de masaj chiar daca nu aveti timp sa mergeti la salon? Va voi impartasi cateva dintre secretele care stau la bza unui masaj profesionist. Aveti nevoie de un echipament adecvat, insa.
- Un spatiu linistit, relaxant, eventual o muzica ambientala care sa va ajute la obtinerea unei stari de bine
- o suprafata confortabila cum ar fi un pat sau o masa de masaj
- ulei pentru masaj in aroma preferata
- prosoape

Poate va intrebati de ce este atat de important uleiul in efectuarea unui masaj. Acesta previne senzatia de frecare a pielii care duce la iritarea si inrosirea acesteia. Mai mult, in zonele care sunt acoperit de par, acestea sunt protejate, prevenind tragerea de par. In ciuda a ceea ce credeti, un masaj reusit nu implica utilizarea unei cantitati mari de ulei. Masajul are rolul de a-l relaxa pe cel care beneficiaza de el, ca atare miscarile trebuie sa fie blande. Palmele si degetele trebuie sa preseze usor zonele afectate de stres, iar pielea nu trebuie sa se inroseasca foarte tare.
Exista persoane care, daca stau asezate pe abdomen sa simta un disconfort in partea inferioara a spatelui, a gleznelor sau a umerilor. Puteti relaxa acele zone daca utilizati perne.
Pentru o relaxare totala, zonele corpului care nu se maseaza se acopera cu prosoape calde. Uleiul se incalzeste intre palme inainte de a fi aplicat.
Trebuie sa mai stiti ca niciodata nu se preseaza in mod direct oasele, iar daca observati ca cel care beneficiaza de masaj are pielea afectata de iritatii sau vezicule, nu o atingeti pentru ca puteti dauna.

Un masaj bine efectuat ajuta la imbunatatirea circulatiei, a drenajului limfatic si la eliberarea de toxine.