Lupta cu acneea

Inca de la inceputul acestui articol trebuie specificat faptul ca exista acnee de adolescenti si acnee care apare in cazul adultilor. De cele mai multe ori, acneea adolescentina este provocata de bacterii, grasime sau un nivel ridicat al testosteronului. Acneea adulta este cauzata de fluctuatii hormonale, afectand de cele mai multe ori partea inferioara a fetei.
Specialistii sustin ca nivelul ridicat de corisol- hormonul stresului care produce o inflamatiei a pielii si a testosteronului care de asemenea are rol inflamator si nivelul scazut al progesteronului duc la distrugerea epidermenei si la aparitia acneei.

Alternative de tratament

Medicii recomanda antibioticele care au rol de a elimina bacteriile sau infectiile care duc la aparitia acneei. Din nefericire insa, acestea diminueaza puterea de absorbitie a substantelor nutritive, ceea ce face ca pielea sa nu mai fie hidratata. Dar, pielea, asa cum se stie, este cel mai mare organ al corpului, iar daca suferiti de afectiuni ale ficatului, colonului sau rinichilor, acest lucru se va vedea pe tenul dumneavoastra. Ca atare, trebuie gasite solutii alternative. Pe langa tratamentul medicamentos, este necesar sa abodrati o dieta sanatoasa din care sa eliminati cofeina, zaharul, glutenul, lactoza si sa apelati la produse de ingrijire, sa mergeti regulat la salon pentru o curatare a tenului.

Studii efectuate de specialisti din intreaga lume au demosntrat ca acnee adultilor este mai uscata decat cea care apare la adolescenti. Tocmai de aceea, tenul trebuie curatat seara cu un cleanser care contine acid salicilic si vitamina E care este un excelent anti-inflamator. Toate cremele si fondul de ten pe care le utlizati trebuie sa fie cu un factor de protectie ridicar pentru ca acneea se pigmenteaza si tenul va fi plin de pete rosii.
Alegeti-va cu grija produsele de ingrijire, nu le schimbati prea des pentru ca tenul cu acnee este un ten sensibil si se poate irita usor si mergeti la cosmetica o data pe luna. In scurt timp, veti constata schimbari in bine.