Ingrediente de baza pentru un ten hidratat

Exista o serie de elemente cunsocute care nu pot lipsi din niciun produs de ingrijire care are ca rol hidratarea tenului. O parte dintre ele sunt bine-cunoscute, o alta parte au proprietati miraculoase, insa poate pana acum nu le-ati probat capacitatile nutritive. Daca in produsele pe care le utilizati in ritualul de ingrijire zilnica se regasesc aceste substante active, cu siguranta rezultatele vor fi optime.

Uleiul de migdale dulci presat la rece are un rol anti-bacterian, calmand iritatiile si hidratand pielea. Este recomandat in cazul tenului foarte iritat si cu predispozitie spre uscare.

Beta-glucanul este un extract din drojdia fermentata. Are rolul de a reduce ridurile si ajuta la regenararea celulelor distruse. Este un produs scump, de lux, insa este un foarte bun anti-oxidant.

Galbenelele sunt anti-inflamatoare si antiseptice. Ajuta la vindecarea pielii si la revitalizarea tenului.
Un alt produs pe care il intalniti frecvent pe etichetele lotiunilor pentru corp si pentru ten este uleiul de seminte de morcov. Cel mai frecvent este intalnit in produsele cu factor de protectie UV, dar si in combaterea ridurilor.
Uleiul de cocos, pe langa un miros extrem de palcut pe care il confera lotiunilor in care este folosit, are un rol de protectie, eliminand microbii si prevenind deshidratarea tenului. Ceaiul verde este ideal si pentru produsele cosmetice. Aplicat local, dezinflameaza iritatiile si ajuta la reducerea cearcanelor.
Daca aveti probleme cu hidratatea tenului, atunci cu siguranta aveti nevoie de ulei de jojoba. Ajuta PH-ul sa revina la formula sa optima si nu blocheaza porii, permitand astfel tenului sa respire.
Uleiul de masline este cunoscut pentru efectele sale benefice, fiind un foarte bun hidratant, dar aplicat local, functionand perfect in lupta impotriva tumorilor provocate de radiatiile de tip UVB. Untul de shea este super-hidtratant si este recomandat mai ales pentru persoanele care au tenul foarte dezhidratat. La fel de indicate in lupta impotriva imbatranirii sunt uleiul de macese si cel de catina. Exista doua vitamine care nu pot lipsa din ritualul zilnic de ingrijire. Acestea sunt vitamina A si vitamina C. Vitamina A ajuta la productia de colagen, iar vitamina C este un adevarat antioxidant.