Drumul catre un bronz perfect

Ultimele cercetari efectuate de catre specialistii de la Universitatea din Manchester si Institutul pentru combaterea cancerului indica faptul ca lotiunile cu protectie solara nu protejeaza complet impotriva cancerului de piele., acest lucru fiind cauzat de radiatiile UV extrem de nocive din ultima perioada.

In acest caz a aparut intrebarea daca mai are rost sa fie folosite aceste creme. Raspunsul este pozitiv, fiind necesare pentru o protectie completa, fiind insa necesar sa urmati si alte sfaturi ale dermatologilor.
Ca atare, este indicat sa urmati sfaturile specialistilor atunci cand alegeti cremele cu factor de protectie si sa stiti cum sa cititi etichetele. Numarul SPF este, de fapt, factorul care indica arsursa posibila. Ca atare, acel numar indica de cate ori va va proteja acea crema. De exemplu, daca va ia 10 minute sa va ardeti de la soare, un SPF20 aplicat corect va va proteja de razele ultraviolete de 20 de ori, acest lucru insemnand ca veti fi protejat 200 de minute.
Specialistii sustin ca o crema cu protectie solara se aplica in mod corect daca puneti 10 lingurite de lotiune la fiecare doua-trei ore.
Cremele cu protectie solara contin o serie de elemente chimice care au rolul de a absorbi razele UV si de a le elibera sub forma de caldura, iar daca nu puneti suficient de multa crema, pielea va absorbi aceste raze care pot face dezastre la nivelul pielii. Un alt sfat important de urmat aceasta vara este sa aplicati primul strat de crema la cateva minute dupa ce v-ati expus la soare, iar urmatorul strat se intinde dupa 30 de minute.
Daca urmati aceste sfaturi, nu va expuneti la soare in intervalul orar 11:30-16:00-conform medicilor dermatologi, aplicati corect crema cu factor de protectie, veti avea un bronz frumos si o piele sanatoasa.