Curatati accesoriile pentru machiaj

Asa cum igiena personala este extrem de importanta, si igiena accesoriilor pentru machiaj este vitala pentru ca toate aceste instrumente se umplu de praf si de bacterii. Acordand o atentie sporita acestora, va asigurati ca tenul dumneavoastra, si asa supus actiunilor factorilor poluatori existenti, nu este agresat si de diferiti alergeni depusi pe pensule, buretei sau pamatufuri. Trebuie sa stiti ca toate aceste instrumente de machiaj colocteaza celule moarte, sebum, bacterii si murdarie precum praf si transpiratie. Acestea ajung pe ten si pot produce acnee, iritatii, etc.
Munca mea de lungul anilor cu specialisti in make-up si hair-style m-a ajutat sa inteleg importanta unei intretineri corecte a acestora. Specialistii le curata cu spray-uri si solutii profesionale zi de zi, uneori de mai multe ori pe zi, insa si dumneavoastra trebuie sao faceti cel putin o data pe saptamana. Exista solutii speciale de curatare, insa puteti folosi si sapun solid pentru pensule. Acestea trebuie stoarse usor pentru a nu le deteriora si se curata astfel pana ce apa care se scurge din ele ramane curata.
Pamatuful pentru pudra si pensulele stufoase se curata foarte bine cu sampon pentru copii. Demachiantul pentru ochi, la fel ca si lotiunea micelara sunt ideale pentru curatarea pensulelor. Si, pentru a fi siguri ca perii pensulelor nu au ramas aspri din cauza sapunului si a apei, puteti aplica uns trop de ulei de masline sau de migdale. Aceste uleiuri vor ajuta la curatarea in profunzime a pensulelor. Cu siguranta ati incercat sa curatati bureteii pentru fond de ten sau pudra cu sapun, dar se curata greu. De aceea, ii puteti baga intr-un saculet si apoi in masina de spalat.
La fel de importante sunt si accesoriile pentru coafarea parului. Periile si pieptanul trebuie curatati o data pe saptamana, mai ales daca aveti parul gras. Cu ajutorul unui pieptan, curatati periile de par. Umpleti chiuveta pe jumatate cu apa calda si puneti un pic de sampon, apoi cufundati periile si pieptanul din plastic si lasati-le cam 30 de minute. Periile din lemn nu se cufunda in apa cu partea lemnoasa. Cu ajutorul unei perii de baie curatati bine periile si pieptanul. Clateste produsele cu multa apa rece.