Cum sa ne ingrijim tenul dupa vara

Ingrijirea tenului Încă o vară în care ați preferat să uitați de toate avertizările referitoare la efectele dăunătoare ale soarelui asupra pielii și tenul a avut de suferit? Au apărut pistrui și pete maronii care vă afectează strălucirea tenului? Încă nu este totul pierdut! Puteți ameliora consecințele nefaste ale soarelui care v-a surprins fără creme cu factor de protecție sau ale zilelor în care ați vrut să fiți sigure că furați toate razele soarelui de pe litoral. În primul rând, uitați de loțiunile după plajă sau soare. Sunt doar produse ce se bucură de ambalaje frumoase și parfumuri iritante. Nu vă pot ajuta și nu pot reface pielea tenului. Pentru un efect calmant și anti-inflamator puteți aplica cel mult un gel de aloe vera sau o mască din ovăz și lapte. Procesul de refacere este mult mai complicat decât aplicarea unei loțiuni, însă efectele ce îi vor urma vor merita tot efortul. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă salva tenul din mâinile aspre ale unei expuneri la soarele arzător al verii:   Hidratare

 

 

 

 

 

 

 

1. Curătare

Nu vă exfoliați pielea și nu aplicați scrub-uri. Lăsați pielea să își urmeze cursul natural și să se vindece prin propriile puteri. Puteți însă să curățați tenul prin demachiere. Folosiți demachiantul uzual sau preparați o mască din iaurt și ceai de mușețel.

 

2. Tonifiere

Tonifiere Deși puteți fi tentate să săriți peste acest pas, nu o faceți! Tonifierea este la fel de importantă ca și pasul anterior, ajutând temeinic la îndepărtarea aspectului de piele arsă de soare. Puteți prepara o loțiune tonică din aloe vera, suc de lămâie și apă. Îndepărtați resturile loțiunii cu apă călduță.

 

 

3. Hidratare, hidratare, hidratare

Cea mai importantă fază a procesului de îngrijire a pielii după expunerea la soare este hidratarea, Sfântul Graal al unui ten sănătos și luminos. Puteți aplica creme foarte hidratante sau felii de castraveți reci, mere sau cartofi cruzi ce au ca menire extragerea căldurii și hidratarea țesuturilor pielii din exterior. Grăbiți procesul de hidratare printr-o alimentație bogată în pepeni și apă cu felii de castraveți.

4. Vitaminele „to the rescue”

Ulei de argan   Este foarte important să alegeți cu grijă cremele pe care le veți aplica pe ten după expunerea la soare. Este ideal ca produsele să fie bogate în vitamina C care face minuni asupra unui ten afectat de razele soarelui. Vitamina C reduce semnele îmbătrânirii din cauza soarelui și ajută la repararea tenului. Vitamina A este de asemenea esențială pentru lupta împotriva efectelor soarelui combătând cu succes procesul de „photoaging”, ceea ce se traduce prin îmbătrânirea prematură din cauza expunerii prelungite la soare. Vitamina A ar trebui să facă parte atât din cremele folosite, cât și din alimentație. Nu ezitați să folosiți produse bogate în miraculosul ulei de argan, care este foarte hidratant și bogat în antioxidanți precum flavonoide și tocoferoli, ce au proprietăți anti-inflamatorii. Cuplați uleiul de argan cu vitamina A și vitamina E și puteți considera că pielea vă este salvată de super-eroi ai naturii. În ceea ce privește petele maronii lăsate amintiri de deciziile neînțelepte de a vă expune la soare fără creme cu factor de protecție trebuie să recunoaștem că încă nu există creme minuni sau amestecuri de ingrediente magice care să le șteargă de pe chip ca prin magie. Soluția constă în microdermoabraziune, phytopeeling, peeling chimic sau alte tratamente cosmetice de depigmentare. Cum nu există o garanție că petele vor dispărea pentru totdeauna, vă recomandăm să nu uitați de regula numărul 1 în ceea ce privește îngrijirea tenului: întotdeauna aplicați o cremă cu factor de protecție înainte de a vă expune la soare (inclusiv în zilele înnorate, pentru că soarele pândește după nori!).