Colagenul- cum il pastram cat mai mult timp?

Cand este tanar, corpul nostru produce o cantitate suficienta de colagen care are rolul de a face pielea cat mai neteda si mai stralucitoare, insa, o data cu inaintarea in varsta, aceasta proprietate se diminueaza.
Multa lume crede ca daca va utiliza cosmetice, productia de colagen va reveni la normal, insa exista o serie de cercetatori care sustin altceva.

Colagenul este, de fapt, o molecula care nu poate penetra pielea. Acest lucru indica faptul ca o aplicare a unor creme nu este suficienta pentru ca pielea sa produca o cantitate mai mare de colagen. Tocmai de aceea, este nevoie de o serie de alte adjuvante care sa ajute la absorbirea colagenului, iar cele mai cunoscute sunt suplimentele. Cele mai cunoscute sunt vitaminele A sau C care pot fi procurate din alimentatie. O dieta care contine fructe, legume si peste este ideala atat pentru o stare generala de sanatate, cat si pentru sporirea productiei de colagen.

Exista, insa, un supliment care contine un ingredient in plus denumit Astaxanthin care este, de fapt, un antioxidant mai puternic decat vitamina C si E, iar testele arata ca aspectul pielii se imbunatateste in doar doua saptamani.