Coafurile anilor 20 – oldies but goodies

Coafuri anii 20

Buclele anilor ’20 curgeau valuri, valuri pe ritmuri de charleston și swing. Epoca Marelui Gatsby când femeile dădeau startul curentului girl power prin ținute elegante, ce lăsau să se zărească brațe delicate și liniile trupului, aduc cu ele un suflu proaspăt în coafurile femeilor, în special pe tărâmurile Lumii Noi, America.

Delicatețea femeilor din acele timpuri era pusă în evidență de coafuri feminine, completate mai întotdeauna de bucle mari ce încadrau fața cu grație. Buclele porneau în general de la jumătatea chipului și se revărsau în valuri pe umeri. Deseori erau prinse în agrafe strălucitoare sau sub bentițe sofisticate ce acopereau fruntea. Acesta era curentul abordat de tipul de femeie cunoscut sub denumirea de flapper girl (copilandră, puștancă).

Iată 3 stiluri de coafare a părului care vă vor ajuta să ilustrați cu grație stilul flapper girl, stil abordat deseori de vedete internaționale precum Taylor Swift, Rihanna și Nicole Richie:

1. Finger waves

Coafuri anii 20 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coafura reprezentativă anilor ’20 sunt buclele mari ce încadrau chipul cu delicatețe. Ceea ce americanii numesc finger waves (bucle realizate cu degetele) se poate obține cu puțină răbdare și ceva mai mult timp. În acele vremuri singurele ustensile pe care femeile le aveau la dispoziție erau gelul și degetele. Acestea se combinau cu  părul umed și voila! o coafură care a făcut istorie și probabil va fi nemuritoare. Dacă aveți dexteritate și un pic de talent, această modalitate de coafare poate da rezultate și în prezent. Dacă însă vreți să mizați pe un rezultat sigur, este recomandabil să folosiți un ondulator.

Veți avea nevoie de:

 • un pieptăn pentru a crea secțiuni în păr
 • agrafe mici care vor ține secțiunile la locul lor
 • fixativ
 • ondulator cu dimensiuni mici pentru păr mediu și dimensiuni mai mari pentru păr lung
 • perie
 • răbdare

2. Coafura Gibson

Coafuri anii 20 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipul  Gibson girl a coexistat în anii ’20 cu stilul flapper girl, însă aveau abordări diferite în ceea ce privește stilul vestimentar și coafurile. În timp ce fetele flapper erau mai îndrăznețe și arătau mai multă piele prin tăieturi mai adânci ale ținutelor, fetele Gibson abordau un stil mai rafinat cu o notă conservatoare. Putem susține că acestea se limitau la a expune până la 10% din trupurile lor și își păstrau părul mai lung decât fetele flapper. Însă rareori îl purtau despletit, preferând să îl ruleze și să îl ascundă în cocuri lejere prinse cu ace de păr la baza cefei. Această coafură cu aer romantic este foarte ușor de realizat.

Veți avea nevoie de:

 • un elastic de păr
 • ace de păr
 • dexteritate

3. Buclele glam

Coafuri anii 20 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glam curls (buclele glam – cu trimitere la glamorous) sunt bucle perfect finisate ce aduc o tentă modernă coafurii definitorie a stilului anilor ’20 – finger waves. Acestea sunt realizate cu ondulatorul și cad lejer pe umeri, fiind foarte bine definite. Coafura nu va avea foarte mult volum, mizându-se pe eleganță clasică și un look sofisticat.

Veți avea nevoie de:

 • un ondulator
 • fixativ cu fixare puternică
 • pieptăn

Coafurile prezentate în aceste rânduri sunt potrivite atât pentru ținute de birou (dacă aveți timpul și răbdarea necesare), evenimente speciale, precum petreceri de revelion sau petreceri tematice, și nunți, în special dacă sunt accesorizate cu agrafe elegante, bentițe din dantelă sau voalete șic.