Beneficiile machiajului natural

Am auzit de multe ori vorbindu-se in jurul meu despre machiajul mineral si am constatat ca, frecvent, oamenii cred ca este vorba despre un machiaj natural. Este necesar sa stiti ca machiajul mineral a devenit comercial in 1970, insa nu este ceva nou, din contra, putem spune ca este de fapt o reinventare si o adaptare a unor tehnici vechi de infrumusetare. In foarte multe dintre culturi antice s-a constatat ca femeile apelau la machiajul mineral. De exemplu, Cleopatra aplica un fel de tus mineral, dar cercetatorii sunt de parere ca acest tip de machiaj este mult mai vechi. Documentandu-ma pe aceasta tema, am aflat ca cea care a conferit un aer comercial machiajelor minerale a fost Diane Ranger, in 1976, ea dezvoltand doua linii de cosmetice de acest gen. Ideea i-a venit in momentul in care a citit etichetele unor firme producatoare de cosmetice si a constatat ca erau folosite foarte multe ingrediente chimice.
Ce inseamna machiaj mineral?

Minerale precum talc, oxid de zinc, dioxid de titaniu sunt transformate in microparticule si tranformate in machiaj. Pentru ca fiecare mineral are proprietatile sale, amestecandu-le se obtin produse care au rolul sa dureze mai mult. De asemenea, utilizand acest tip de produse, scade riscul alergiilor pentru ca cele minerale nu au miros si nici nu au conservanti de niciun fel. Trebuie sa fiti atente atunci cand cumparati produse minerale. Daca veti gasi inscriptionat pe eticheta „mineral enriched”ori daca textura este sub forma unei spume, acestea pot contine parabeni sau alte substante care au rolul sa le confere o textura satinata. Produsele minerale sunt sub forma de pudra.

Beneficiile machiajului mineral

Un prim mit pe care specialistii l-au spulberat este acela ca produsele de machiaj minerale pot distruge acneea. Cum aceasta este produsa de dezechilibre hormonale, este destul de greu de crezut ca un produs cosmetic fara a fi insotit de o dieta corespunzatoare ar putea sa vindece acneea. Unul dintre beneficiile acestui tip de machiaj consta in textura sa mult mai light decat in cazul unor cosmetice traditionale. Este adevarat ca acest tip de machiaj nu va rezista foarte mult pe ten, fiind nevoie sa il reimportspatati in timpul zilei, insa nu are un efect nociv asupra tenului fiind lipsit de parabeni. Este disponibil intr-o gama de tonuri naturale, insa acestea sunt ideale pentru orice tip de ten, tocmai de aceea machiajul natural fiind usor de purtat in orice situatie.