Afla care este forma ideala de pensare a sprancenelor pentru tine

Sprancene

Apusă este moda sprâncenelor foarte subțiri. Se pare însă că multe dintre vedetele autohtone și domnișoarele ce își plimbă gențile prin mall-uri nu au văzut acest apus pentru că încă ne șochează cu sprâncenele lor foarte subțiri și foarte ascuțite.

Dacă există un trend universal în modă, un trend ce ar trebui urmat de orice doamnă și domnișoară, indiferent de vârstă, acela este naturalețea. Tot ceea ce este forțat, inclusiv acele sprâncene dureros de subțiri, arată inestetic și fals.

Astfel, anii aceștia (și din punctul meu de vedere mereu de acum încolo) se poartă sprâncenele care urmăresc cu fidelitate linia naturală. Tot ceea ce trebuie să faceți este să aruncați o privire la celebrități precum Cara Delevigne și Lily Collins care par a aduce omagii sprâncenelor unor staruri precum Brooke Shields și Cindy Crawford, și veți înțelege ce vreau să spun.

Dacă nu vă permiteți programări la maeștrii în arta pensatului sprâncenelor, iată câțiva pași pe care trebuie să îi urmați pentru a vă bucura de sprâncene frumoase care vă complimentează fiziologia chipului și vă desăvârșesc frumusețea:

1. Descoperiți linia naturală a sprâncenelor

Sprancene1

Și încă o dată ne întoarcem la naturalețe. Cel mai important lucru este să știți care este linia naturală a sprâncenelor și să o respectați. Pentru a reuși acest lucru vă recomandăm să începeți prin a vă pieptăna sprâncenele cu o perie specială. Măsurați apoi lungimea sprâncenei prin stabilirea a trei coordonate de bază:

A – punctul de start al sprâncenei: linia imaginară ce pornește de la jumătatea nării până la colțul intern al ochiului;

B – punctul de start al arcuirii: linia imaginară ce pornește din vârful nasului și traversează irisul – acest punct reprezintă arcuirea maximă a sprâncenei;

C – punctul de final al sprâncenei: linia imaginară ce unește colțul nării cu colțul extern al ochiului.

 

 

 

2. Țineți cont de forma feței

Sprancene3

Este foarte important să vă pensați în funcție de forma feței pentru a crea un aspect armonios.

Fața rotundă sau ovală – sprâncenele trebuie să fie puțin arcuite pentru a îndulci trăsăturile;

Fața pătrată sau în formă de inimă – sprâncenele ar trebui să fie drepte pentru a alungi optic chipul (ținând cont că fața ovală este etalonul în ceea ce privește forma ideală a feței);

Ochi apropriați – baza sprâncenelor ar trebui să fie pensată un pic mai mult pentru a oferi luminozitate chipului;

Ochi depărtați – partea exterioară a sprâncenelor ar trebui scurtată pentru a apropia puțin ochii.

 

 

 

3. Localizați firele ce trebuie să părăsească scena și eliminați-le cu grijă

Sprancene4

Pentru a știi ce fire rebele să smulgeți (cu mare grijă, pentru că și un fir smuls din greșeală poate ruina aspectul liniei sprâncenei) descoperiți firele ce nu se încadrează în aceste linii.  Acoperiți firele rebele cu fond de ten sau creion alb pentru a vedea rezultatul final înainte de a vă apuca de pensat. Dacă vă place ceea ce vedeți în oglindă, este rândul pensetei să își apariția.

Tip! Ar fi bine ca arcuirea sprâncenei să se bazeze pe o schemă. Linia B vă va ajuta să alegeți grosimea sprâncenelor.

Tip! Nu insistați pe pensatul firelor de păr situate deasupra sprâncenei. Acestea cresc foarte greu și nu este indicat să smulgeți mai mult decât câteva fire. Lăsați pradă pensetei doar firele cu aspect de puf și nu atentați niciodată la firele ce se încadrează în sprânceană.

Tip! Tundeți vârfurile sprâncenelor înainte de a interveni cu penseta sau măcar pieptănați-le. În acest mod nu veți smulge fire prea lungi ce au rădăcina în baza sprâncenei. În caz contrar, rezultatul duce la goluri în sprâncene. Veți tunde doar vârfurile ce depășesc baza, după ce în prealabil ați pieptănat prima jumătate a sprâncenei în sus, iar cealaltă jumătate în jos.

Tip! Aplicați o cremă hidratantă înainte de a vă pensa. Crema ajută la înmuierea și smulgerea mai ușoară a firelor de păr.

Și acum pe locuri, fiți gata, pensați! Dacă aveți poze cu rezultatul acestui procedeu de înfrumusețare sunt curioasă să văd rezultatele! :)