Ati fost la plaja si ati suferit o arsura solara? Ei bine, nu va ingrijorati pentru ca aceasta poate fi ascunsa sub un machiaj bine elaborat. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa o tratati cu ajutorul unui gel din aloe vera, apoi sa aplicati o crema hidratanta.
Crema hidratanta trebuie sa contina humectanti sau acid lactic. Acesti humectanti au rolul sa creasca flexibilitatea pielii, iar acidul lactic accelereaza procesul de vindecare. Pentru ca pielea este extrem de sensibila dupa ce a fost arsa, este indicat sa folositi o crema cu factor de protectie pentru a impiedica iritarea acesteia. Cel mai indicat este ca aceasta crema sa contina oxid de zinc sau oxid de titaniu.
Roseata pielii poate fi combatuta cu ajutorul unui mosturizer usor colorat in tonuri de verde sau galben.
Si, pentru ca tenul are o culoare rosiatica atunci cand este ars de soare, make-up artistii recomanda un machiaj minimal, care nu are rolul sa incarce aspectul. Trebuie utilizat un makeup mineral care va indeplini functia de corector, va oferi protectie si va acoperi usor tenul, fara a-l incarca. Poate ca pare ciudat, insa este indicat sa aplicati un bronzant sub forma de pudra pulbere. Cele mai indicate zone sunt nasul, fruntea, barbia si obrajii. Alegeti o pudra bronzanta care nu contine tonuri de roz pentru ca acestea vor accentua roseata.
Exista, cu siguranta, zone care au nevoie de o acoperire mai mare, tocmai de aceea va sfatuiesc sa alegeti un concealer cu tonuri de galben care va oferi un look sanatos si frumos pielii dumneavoastra. Cand ajungeti la palicarea propriu-zisa a machiajului este indicat sa va feriti de tonurile lucioase sau de cele in nuante de gri pentru ca nu vor pune in evidenta nuanta bronzata a tenului dumneavoastra.